Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax mikt op Maurice Steijn als trainer en oud-speler Maduro als assistent'

12 juni 2023, 10.55 uur · Aangepast 12 juni 2023, 15.19 uur · Door Bas Velzel

De directie van Ajax zou Sparta-trainer Maurice Steijn als de nieuwe hoofdtrainer van de club willen hebben. Oud-Ajacied en assistent-trainer van Almere City, Hedwiges Maduro, zou naast Steijn op de bank plaats moeten nemen. Maar of Ajax het tweetal weet binnen te halen is nog maar de vraag. 

RTV Rijnmond

Dat melden onder andere De Telegraaf en ESPN. Het nieuws kwam gisteren als een donderslag bij heldere hemel. De trainer van FK Bodø/Glimt die Ajax op het oog had en die nadrukkelijk met de club in verband werd gebracht, Kjetil Knutsen, komt niet richting Amsterdam. Volgens de krant zouden de onderhandelingen tussen Sven Mislintat, de nieuwe directeur voetbalzaken, en de Noor zijn stukgelopen. Volgens Knutsen zelf wil hij de club niet verlaten midden in het seizoen. De Noorse competitie begint vanwege de strenge winters in april en eindigt begin december, er zijn nu daarom pas tien wedstrijden geweest. 

Van Noorwegen naar Rotterdam

Net zoals het nieuws over Knutsen uit het niets kwam, kwam voor vele supporters de volgende topkandidaat van Ajax ook als een verrassing. De Telegraaf schrijft namelijk dat Maurice Steijn nu dik voorop zou liggen om de hoofdtrainer van Ajax te worden. De 49-jarige Hagenees bracht Sparta dit seizoen tot de finale van de play-offs voor Europa, wat voor de Rotterdamse club een unieke prestatie is. Eerder stond hij aan het roer bij ADO Den Haag, VVV en NAC Breda, waar hij ook goede prestaties mee boekte. Europese ervaring heeft Steijn echter niet

Voor de camera van RTV Rijnmond heeft Gerard Nijkamp, technisch directeur van de Rotterdamse club, gereageerd op de geruchten. "Op dit moment is er wat ons betreft nog niets aan de hand. We gaan in gesprek met Maurice en daar wil ik het eigenlijk bij laten." De club ziet Steijn het liefst nog een seizoen in Rotterdam blijven, omdat hij ook nog een doorlopend contract heeft. "We gaan het zien. Als het zo is dat Ajax interesse heeft, dan zullen ze mij moeten bellen en dat is nog niet gebeurd."

Quote

"Als ik naar clubs kijk, zijn er altijd uitzonderingen. Bij Ajax heb ik een mooie tijd gehad"

Hedwiges Maduro - assistent-trainer Almere City

Oud-Ajacied als assistent

Eredivisie rechtenhouder ESPN kwam daarnaast nog met het nieuws naar buiten dat Hedwiges Maduro de assistent zou moeten worden van Steijn. Maduro, die 107 wedstrijden voor Ajax speelde, zit op het moment op de bank als assistent bij Almere City. De oud-Ajacied heeft nog een contract van een jaar bij de kersverse promovendus. Gisteren wilde de assistent-trainer nog niet te veel loslaten over de mogelijke interesse, maar noemt het wel een compliment als de Amsterdammers echt interesse hebben. "Als ik naar clubs kijk, zijn er altijd uitzonderingen. Bij Ajax heb ik een mooie tijd gehad. Ik heb het naar mijn zin bij Almere en ik leer enorm veel, dus je moet echt bij de mensen zijn die erover gaan. "

Zijn huidige hoofdcoach waar hij naast zit op de bank, Alex Pastoor, rekent er wel op dat Maduro komend seizoen aanblijft als zijn assistent. "Het is niet aan mij. Daar ga ik niet over", reageert de trainer tegen Voetbal International. "We hebben nu een hele goede staf en dat moet zo blijven. Dat is een wens en ook een eis. Ik denk dat hij gewoon blijft."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938