Start van hoofdcontent

Het Verkeer

nl

A10 Noord twee weekenden afgesloten: "Wij gaan de ring voorzien van een laag stiller asfalt"

23 juni 2023, 15.08 uur · Aangepast 30 juni 2023, 11.04 uur · Door Joe Hammond / AT5 Producties

Rijkswaterstaat zal de komende twee weekenden aan de slag gaan op de ringweg A10 Noord. Als gevolg van stormschade zijn delen van de geluidsschermen verwijderd en krijgt de weg daarom een laag extra stil asfalt. Van vrijdagavond 23 juni tot maandagochtend 26 juni is het stuk tussen Coenplein (S118) en Watergraafsmeer (S113) richting Amersfoort/Utrecht aan de beurt. Dit is de binnenring, de weg aan de Amsterdamse kant. Het Verkeer rijdt een rondje ring om verslag te doen.

AT5

Langs de A10 zijn geluidsschermen beschadigd door een hevige storm. Om verdere schade te voorkomen, heeft Rijkswaterstaat ze verlaagd. Gelukkig is er goed nieuws voor de bewoners die langs de snelweg wonen: er komt een nieuwe laag stiller asfalt op de rijbanen in beide richtingen. Dit betekent dat ze minder last zullen hebben van het verkeerslawaai.

Er rijdt twee weekenden lang geen verkeer op Ring Noord. Omgevingsmanager Harold Hansen legt uit waarom: "Wij kunnen alleen maar asfalt draaien als er geen verkeer op zit. Dus op het moment dat wij de binnenring doen, sluiten wij die af en kan het verkeer langs de buitenring en het weekend erop doen wij het net andersom."

Quote

"Voor mij betekent het veel file. Weer heel lang in de rij staan"

bewoner

Niet iedereen in Noord is blij met het sluiten van een deel van de ringweg. "Voor mij betekent het veel file. Veel omleidingen. Weer heel lang in de rij staan."

Anderen zijn minder bezorgd en vinden het niet zo'n probleem. Zo vertelt een bewoner: "Voor mij maakt het niet uit, ik rijdt op mijn scootertje rond." Een vrouw denkt dat de afsluiting juist goed zal zijn voor de omgeving: "Ik denk dat de mensen eromheen dit heel fijn gaan vinden."

Omleidingen 23 – 26 juni 2023

  • Verkeer vanuit Purmerend/Zaanstad richting Utrecht/Amersfoort wordt omgeleid via de Ring A10 West, Zuid en Oost.
  • De op- en afritten naar Amsterdam-Noord, Landsmeer en Oostzaan blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de buitenring (richting Zaanstad).
  • IJburg en Zeeburg zijn bereikbaar via de afrit S114 (Zeeburg, Centrum, Artis, IJburg) van de buitenring en via de A1 afrit Diemen/ Amsterdam-IJburg (2). Het verkeer moet omrijden via de ringweg A10.

Omleidingen 30 juni – 3 juli 2023

  • Verkeer vanuit Utrecht/Amersfoort richting Purmerend/Zaanstad wordt omgeleid via de Ring A10 Oost, Zuid en West.
  • Doorgaand verkeer richting Amsterdam wordt omgeleid via de A9/A5.
  • De op- en afritten naar Amsterdam-Noord, Landsmeer en Oostzaan blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar via de binnenring (richting Utrecht/Amersfoort).
  • IJburg en Zeeburg zijn bereikbaar via de afrit S114 (Zeeburg, IJburg, Artis) van de A10 Noord binnenring en via de A1 afrit Diemen/Amsterdam-IJburg (2).

Meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden 

Het Verkeer is ook te vinden op YouTube

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam