Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Damsko aflevering 7: nostalgie & creatievelingen

26 juni 2023, 14.33 uur · Aangepast 26 juni 2023, 16.03 uur · Door AT5

Aflevering 7 van Damsko is een mix van herinneringen en creatieve uitspattingen. Het programma Damsko verzamelt wekelijks alledaagse maar toch ook bijzondere verhalen van mensen in de stad.

AT5

In de spotlight staat deze keer Purmerender Mario Stengewis. Hij keert van tijd tot tijd terug naar zijn geboorteplek Floradorp, omdat hij die plek maar niet los kan laten. Sinds het overlijden van zijn moeder begin 2023, kwam er een eind aan 100 jaar familie Stengewis in Floradorp.

In de gloednieuwe realityserie GAM maken we kennis met de vrijwilligers van Stichting GAM. Zij maken al meer dan twintig jaar op Salto en Youtube films en soapseries. Damsko kijkt mee achter de schermen. De acteurs zijn zowaar celebrities in de Amsterdams-Ghanese gemeenschap, want ze hebben online en op tv veel bekijks. 

Aan de bar vertelt Theo uit Oost zijn sterk verhaal. De ingredienten: een ijzerhandel, een moord, lege hulzen, en een naïeve verkoper uit Het Gooi. En bij de bouwmarkt pikt Damsko deze keer kunstenares en stylist Kristina op, die een boekje opendoet over het stugge leven van een kunstenaar., het leren afmaken van een kunstproject en de moordende fashionwereld. 

Alle afleveringen van Damsko zijn hier terug te zien.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938