Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sportclubs luiden noodklok na dodelijke schietpartij in Noord

23 juli 2023, 17.40 uur · Aangepast 23 juli 2023, 21.25 uur · Door AT5

De sportverenigingen AMHC FIT en SV Kadoelen zijn een petitie gestart in verband met de veiligheidsrisico's in de omgeving van sportpark Kadoelen. Ook hebben ze een brandbrief aan de burgemeester geschreven. Aanleiding is het schietincident bij het sportpark van afgelopen dinsdag, waarbij crimineel Dwight Mook om het leven kwam. De petitie is al meer dan 900 keer ondertekend. 

Martin Damen

De hockey- (AMHC FIT) en voetbalvereniging (SV Kadoelen) schrijven aan de burgemeester dat met name de parkeerplaats van het sportpark 'een broedplaats voor criminele activiteiten op verschillende niveau's' blijkt te zijn. "Het afgelegen karakter van de parkeerplaats en het gebrek aan adequaat toezicht dragen bij aan deze verontrustende situatie". 

De verenigingen zeggen dat zij al jaren vragen om de omgeving van het sportpark veiliger te maken, maar dat het stadsdeel 'niets doet'. In 2020 waarschuwden de clubs hun leden naar aanleiding van straatroven bij het Vikingpad bij het sportpark. 

Dodelijke schietpartij

Afgelopen dinsdag werd crimineel Dwight Mook om 16.00 uur 's middags neergeschoten op het Vikingpad. Dat dit op klaarlichte dag kon gebeuren, wordt door de clubs als 'een alarmerend voorbeeld' bestempeld. "Ten tijde van de schietpartij bevond de BSO van Kids Actief zich op de faciliteiten van de hockeyvereniging, en we kunnen niet overzien hoeveel erger dit incident had kunnen aflopen."

De clubs willen dat hun leden en bezoekers zich veilig kunnen voelen en willen dat er actie wordt ondernomen om de veiligheid rondom het sportpark te verbeteren. Zij stellen een aantal maatregelen voor, zoals cameratoezicht rondom het sportpark. "Ook langs paden die naar je naar de vereniging leiden." Bovendien moet de verlichting op de parkeerplaats volgens hen worden aangepakt en moeten er veiligiheidsrondes door beveiligingspersoneel gehouden worden. 

De maatregelen moeten volgens de sportclubs 'uiterlijk' midden augustus toegepast worden. "Voordat onze sportfaciliteiten weer volop worden gebruikt door jeugdige sporters." De verenigingen roepen hun leden op om de petitie te ondertekenen. Op de eerste dag van de petitie is dat al meer dan 900 keer gebeurd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938