Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brand bij Westelijk Havengebied zorgt voor rook en scherpe plasticgeur

29 juli 2023, 16.17 uur · Aangepast 29 juli 2023, 17.05 uur · Door AT5

Aan de Kwadrantweg in het Westelijk Havengebied is brand bij een recyclingbedrijf. Door de brand is er veel rook te zien. De omgeving is vanwege de veiligheid voor een groot deel afgezet. Vanuit Noord bellen veel bewoners het alarmnummer van de brandweer vanwege 'het ruiken van een verbrande lucht, een plasticlucht'. "We adviseren daarom om ramen en deuren te sluiten", vertelt een woordvoerder van Brandweer Amsterdam-Amstelland. 

AT5

"We hebben de brand voor nu redelijk goed onder controle en zijn bezig met het verder blussen, het is aan de afnemende hand", vertelt de woordvoerder. "Vanwege de wind die naar het noorden waait, is de geur, afkomstig van de brand, te ruiken. Het kan nog een aantal uur duren voordat alles weggetrokken is."

Rond 15.30 uur ontstond de brand bij het bedrijf dat metaal verwerkt. Er waren op dat moment mensen aan het werk. "Die zijn naar buiten begeleid, maar verder zijn er geen slachtoffers", aldus de woordvoerder. 

Het is onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Ook is nog onbekend voor hoe lang de wegen rond het recyclingbedrijf zijn afgesloten. 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938