Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Verdachten (14 en 23) beroofden mogelijk ook vrouw na overval Gelderlandplein

3 augustus 2023, 16.39 uur · Door AT5

De verdachten die dinsdagavond kort na een overval in winkelcentrum Gelderlandplein werden aangehouden, zijn diezelfde avond mogelijk ook betrokken geweest bij een straatroof. De politie laat op dit moment weten daar nog onderzoek naar te doen. Het gaat om verdachten van 14 en 23 jaar.

Inter Visual Studio

De overval vond dinsdagavond rond 18.10 uur plaats. Twee jongemannen stapten een telefoonwinkel binnen en bedreigden vrijwel direct het aanwezige personeel met een slagvoorwerp. De twee pakten vervolgens een aantal spullen die in de winkel hingen en sloegen, voordat ze de winkel verlieten, nog een keer hard tegen de deur aan.

De politie hield na een korte zoektocht twee verdachten aan, die zich even verderop in de straat Onstein hadden verstopt.

Beroving

De politie houdt rekening met een scenario dat de twee verdachten tussendoor nog een vrouw hebben beroofd. Een bewoonster van een portiekwoning aan het Valkhof meldt later namelijk bij de politie dat ze rond 18.15 uur bij de ingang van de portiek door twee jongens met een hamer is aangevallen. De jongens zouden de vrouw daarbij van persoonlijk bezit hebben beroofd.

"Gelet op het gebruikte wapen en de overeenkomende signalementen van de straatrovers en overvallers, houdt de politie er rekening mee dat het om dezelfde personen gaat", aldus een politiewoordvoerder. Om meer te weten te komen over de zaak, is de recherche nog op zoek naar getuigen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938