Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote schade aan panden in Centrum en Nieuw-West door explosies, verdachten (18 en 19) vast

9 augustus 2023, 07.43 uur · Aangepast 9 augustus 2023, 15.22 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio/Michel van Bergen

Omwonenden van de Leidsestraat in het centrum en de Johan Huizingalaan in Nieuw-West zijn vanochtend vroeg opgeschrokken door flinke explosies. Door de ontploffingen is er veel schade aan beide panden. Er zijn twee verdachten aangehouden.

In de Leidsestraat, waar rond 5.15 uur een knal te horen was, is vooral het pand van een steak- en pizzazaak flink beschadigd. Van de glazen deuren is bijna niets meer over. Twee personeelsleden raakten lichtgewond. De politie zette een deel van de straat af. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie assisteerde bij het onderzoek.

De politie laat weten dat er met behulp van een omstander twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen van 18 en 19 jaar oud uit Amsterdam en Hilversum. De omstander zag de twee iets op de ruit van het pand bevestigen en ze daarna wegrennen. Kort daarop volgde een enorme knal. De omstander besloot vervolgens de twee te volgen en de politie in te lichten.

De explosie aan de Johan Huizingalaan vond drie kwartier later plaats. Op foto's is te zien dat er aan een kant van het gebouw meerdere ramen zijn gesprongen. Ook de ingang van het gebouw heeft flinke schade opgelopen. Volgens de politie is er bij de explosie niemand gewond geraakt.

De omgeving van het gebouw is afgezet voor politieonderzoek. Het is onduidelijk of deze explosie verband houdt met die in het centrum.

Het pand was in 2020 al eens het doelwit van een kogelregen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938