Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Mogelijk drugslab in Nieuw-West blijkt hennepkwekerij, ook 3 agenten naar ziekenhuis

11 augustus 2023, 11.10 uur · Aangepast 11 augustus 2023, 12.46 uur · Door AT5

In een garagebox aan de Pieter Calandlaan in Nieuw-West waar gisteravond twee mannen onwel werden, zit geen drugslab maar een hennepkwekerij. De politie vermoedde dat het tweetal in contact was gekomen met chemicaliën en dacht daarom eerst aan een drugslab. Er moet nog worden onderzocht of het tweetal iets met de kwekerij te maken heeft. 

Inter Visual Studio

Aan het begin van de avond kreeg de politie de melding binnen over de mannen, zij werden aangetroffen voor een portiek en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Een gedeelte van de straat en een huizenblok werd vervolgens door de politie voor onderzoek afgezet, in een garagebox werd de kwekerij aangetroffen. Vanwege het onderzoek moesten acht woningen worden ontruimd. De bewoners mogen naar verwachting later vandaag weer terug naar hun huis. 

Het tweetal werd zeer waarschijnlijk onwel door een te hoge waarde van koolstofmonoxide in de omgeving, mogelijk veroorzaakt door de hennepkwekerij. Ook drie agenten moesten vanwege het inademen van de gassen uit voorzorg richting het ziekenhuis voor controle. 

De kwekerij wordt vandaag door de politie verwijderd. Dat kon gisteravond nog niet worden gedaan omdat het vanwege de aanwezigheid van de gassen niet veilig was. De kwekerij werd in de nacht bewaakt. De hennepplanten zullen worden vernietigd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938