Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie vindt veroordeelde van poging tot doodslag tijdens controle illegaal tentenkamp

18 augustus 2023, 14.00 uur · Aangepast 18 augustus 2023, 17.10 uur · Door AT5

Bij een controle van een illegaal tentenkamp in Zuidoost stuitte de politie op een man die nog 300 dagen de cel in moest omdat hij was veroordeeld voor een poging tot doodslag. De man is meegenomen door de politie en het tentenkamp is ontruimd. 

Politie Basisteam Bijlmermeer

Het kamp was in de buurt van de flat Huigenbos. Bewoners van het complex hadden bij de politie geklaagd dat er meerdere mensen zouden wonen in de bosjes tegenover de flat. "Het zou een komen en gaan van personen zijn", zo stelt de politie.

Er werd een controle uitgevoerd en meerdere tentenkampen werden in de bosjes aangetroffen. De grond en de natuur rond de tenten was zwaar bevuild. De tenten zijn vervolgens ontruimd en de bewoners zijn door de politie weggestuurd.

Afgelopen week werd er door de politie nog een controle uitgevoerd, om te bekijken of het tentenkamp niet was teruggekeerd. Bij die controle werden opnieuw tenten aangetroffen en ook een man die er vorige keer niet was. Nadat hij door het systeem was gehaald, bleek dat de man nog 300 dagen de cel in moest wegens een veroordeling voor poging tot doodslag.

De man is aangehouden en wordt binnenkort overgebracht naar een gevangenis waar hij zijn straf kan uitzitten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938