Start van hoofdcontent

Stad

nl

700 meter gordijn van Rijksmuseum gaat naar gezinnen met smalle beurs: "Dit is bizar veel stof"

28 augustus 2023, 07.00 uur · Aangepast 28 augustus 2023, 13.54 uur · Door AT5

Stichting Sina krijgt vaker donaties, maar een donatie in de vorm van 700 meter aan gordijn is voor het eerst. De gordijnen die in het Rijksmuseum hingen tijdens de Vermeer-tentoonstelling hebben daar inmiddels geen functie meer, en dus worden ze door vrijwilligers vermaakt tot gordijnen. Die komen in woningen te hangen van Amsterdammers met een kleine beurs.

"Wij kunnen het dan weggeven aan gezinnen die het hard nodig hebben", vertelt Sharon van der Wal van stichting Sina. Dat de gordijnen niet zijn gemaakt voor Amsterdamse woningen is te zien op de zolder van stichting Sina. Door de hele zolder liggen enorme lappen stof, die door vrijwilligers vermaakt worden tot kleine gordijnen, maar ze zijn dolblij met de gordijnen uit het Rijksmuseum. "Het is niet alleen heel mooi, maar ik denk dat het ook heel lang goed blijft", vertelt vrijwilliger Danielle Wanders. 

Liever geen rood

Een van die Amsterdammers is meneer Russel. Hij is speciaal uit Buitenveldert gekomen voor de gordijnen. Vol trots loopt Sharon naar hem toe met de rode gordijnen. "Vindt u dit een mooie kleur?", vraagt ze. "Nee, jammer genoeg niet", vertelt Russel eerlijk. Geen probleem, want boven liggen de blauwe doeken uit het Rijksmuseum. "Prachtig", zegt meneer Russel als hij de blauwe gordijnen vast heeft. 

Amsterdammers met een kleine beurs kunnen op de site van stichting Sina zich aanmelden voor de gratis gordijnen. Naast gratis gordijnen kunnen Amsterdammers ook voor andere zaken terecht bij de stichting. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938