Start van hoofdcontent

Stad

nl

De plantenman van de Noordermarkt, Dik Siemons (79), met pensioen: "Ik ben niet vaak sprakeloos"

26 augustus 2023, 20.00 uur · Aangepast 30 augustus 2023, 08.21 uur · Door Nienke Teunissen en Laura Hesselink

Dik Siemons, die volgend jaar 80 wordt, is vanaf vandaag met pensioen. Al 25 jaar staat hij als plantenverkoper op de Noordermarkt en vandaag nam de markt afscheid van Dik. 

AT5

Dik Siemons (79) is ondanks zijn leeftijd nog altijd druk met zijn planten. Als je de Noordermarkt oploopt kun je de gekke en unieke plantjes eigenlijk niet missen. Zijn kraampje zit vol met allemaal bekende én onbekende plantjes, van elke kleur een. 

Vandaag staat hij er dan echt voor het laatst. Hij viert pensioen met prosecco, macarons, maar vooral met iedereen die hij de afgelopen jaren heeft leren kennen. En die zijn zonder uitzondering lovend over Dik. "Ik kan me niet voorstellen dat er straks een Noordermarkt is zonder Dik", zegt een klant. Een andere klant vertelt: "Ik heb een volkstuintje in het Westerpark en bijna alle plantjes heb ik gekocht bij Dik."

Dik is niet altijd plantenverkoper geweest. 25 jaar geleden stopte hij als hoofdonderwijzer op een lagere school en werd hij plantenverkoper, eerst in onder andere Abcoude, Purmerend en Haarlem. Later op twee Amsterdamse markten: de Noordermarkt en ook op maandag bij het Amstelveld. 

Vele vrienden, klanten, en bekende gezichten kwamen langs met bloemen, pannenkoeken en meerdere cadeautjes om hem te bedanken voor zijn werk op de markt. Als verrassing kwam de gemeente ook nog langs om hem een heldenspeld uit te reiken.

Dik denkt na zijn pensioen vooral te gaan genieten van zijn vrije tijd. "Het lijkt me heerlijk om niet elke keer om half vijf uit mijn bed te stappen. Ik kan ook eindelijk aan mijn eigen tuin werken, zodat dat een paradijsje kan worden", zegt hij met een brede glimlach. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938