Start van hoofdcontent

Amsterdam Informeert

nl

Sport en Beweegweek bijna van start: "Bewegen houdt je jong en vrolijk"

11 september 2023, 15.00 uur · Aangepast 11 september 2023, 16.48 uur · Door AT5 Producties

De Amsterdamse Sport- en Beweegweek komt eraan. Vanaf vrijdag 15 september t/m zondag 24 september kunnen Amsterdammers gratis kennis maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten door de hele stad. Zo kunnen ook de sportlessen van Leo Heldoorn in deze week uitgeprobeerd worden. In Amsterdam Informeert vertelt hij over het belang van de week. 

AT5

De sportles van Leo Heldoorn is al druk bezig wanneer we in het Amstelpark aankomen. Met het lekkere weer wordt er buiten eerst aan de conditie gewerkt. Daarna gaan de sporters liggen op een matje in het gras om de spieren te trainen. Heldoorn ziet het positieve effect van bewegen bij zijn deelnemers. Daarom is hij blij dat de Amsterdamse Sport- en Beweegweek er is: "Het is erg belangrijk om vooral de mensen die nog inactief zijn te bereiken."

Gedurende de week is er voor alle leeftijden iets georganiseerd. Zoals een proefles tafeltennis voor kinderen maar ook een conditietraining voor 55-plussers.

Twee sportvrienden - AT5

"Ik vind het heel erg belangrijk om het te doen", zegt een vrouw tevreden na de les. "Ik ben geen 18 jaar meer, ook geen 50 jaar en ook geen 60 meer, maar het houdt je jong en vrolijk."

Twee mannen zijn bevriend geraakt door de sportlessen van Heldoorn. Ze beamen dat het goed voor de gezondheid is, maar ze vinden het vooral ook erg gezellig met elkaar. Zó gezellig dat ze: "bijna bij elkaar op schoot gaan zitten" grappen ze. Na de conditietraining wordt er dan ook nog gezellig een kopje koffie gedronken door de twee. Bewegen geeft zo niet alleen een lichamelijke maar ook een mentale boost. 

Quote

"Ik ben geen 18 jaar meer en ook geen 50. Bewegen houdt je jong en vrolijk"

sportieveling

Heldoorn merkt ook dat voor veel deelnemers bewegen ook een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid. "Het is belangrijk dat de mensen gaan voelen wat bewegen met je lijf doet en dat ze andere mensen ontmoeten", zegt hij. "Op langere termijn gaan mensen prettiger het leven in."

Het hele programma van de Sport- en Beweegweek vindt je op: amsterdam.nl/sportenbeweegweek

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam