Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weer deur opgeblazen, nu bij woning Driemond

8 september 2023, 08.25 uur · Aangepast 8 september 2023, 10.40 uur · Door AT5

Voor de derde nacht op rij is er een deur van een woning opgeblazen in de stad. Nu waren de bewoners van een huis aan de Burgemeester Kasteleinstraat in Driemond de klos. Na de knal ontstond er ook nog een flinke brand.

Inter Visual Studio / Michel van Bergen

De schade aan het pand is goed te zien. Zo is er vrijwel niets meer over van de voordeur en ligt er overal glas. Volgens een getuige heeft een omwonende een vrouw en een hond geholpen om uit de woning te komen.

De politie laat weten dat de bewoner niet gewond raakte. In totaal werden er drie personen door personeel van de ambulance nagekeken, omdat zij rook hadden ingeademd. 

Waarom de woning doelwit was moet ook hier worden uitgezocht, het lijkt erop dat het huis voorlopig onbewoonbaar is. De politie is op zoek naar getuigen van de explosie. 

De afgelopen tijd zijn er extreem veel van dit soort explosies in de stad. In het archief van AT5 staan dit jaar al zeker 100 berichten met het woord explosie in de kop. Deze week werden op IJburg en in Noord ook al deuren van woningen met een explosief opgeblazen. "Je wordt misschien een beetje afgestompt omdat het zo vaak gebeurt, maar op deze manier komt het wel dichtbij", vertelde een buurman. "Ik ben erg geschrokken."

In juli was het aantal explosies in de stad van vorig jaar, dat waren er toen 99, al overtroffen. De politie gaf halverwege die maand al aan dat zij verwachten dat het aantal tegen het einde van het jaar verdubbeld is. Mede door het torenhoge aantal heeft de politie het Rijk om tweehonderd extra politiemensen gevraagd om de explosiegolf te bestrijden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938