Start van hoofdcontent

Stad

nl

Binnen 24 uur na oproep al ruim 100 lege lachgascilinders ingeleverd bij AEB voor cash

15 september 2023, 15.02 uur · Door AT5

BInnen 24 uur nadat het Afval Energie Bedrijf (AEB) aankondigde een tientje cash te geven per lachgascilinder die wordt ingeleverd, hebben mensen al ruim 100 lege exemplaren teruggebracht. De actie is een poging van het bedrijf om te voorkomen dat de cilinders in de verbrandingsoven terechtkomen en ontploffen.

AT5

Het AEB spreekt nu al van een geslaagde actie en zegt dat dit laat zien dat dit ook een groot landelijk probleem is. Zij vinden dat Den Haag met een oplossing moet komen.

Overigens neemt het bedrijf maar 5 cilinders per persoon per dag in en geldt de actie alleen voor particulieren uit de regio Amsterdam, niet voor bedrijven. De ingezamelde cilinders worden door het AEB afgevoerd naar een verwerker die ze geschikt maakt voor recycling.

De gastanks kunnen worden ingeleverd bij het inleverpunt van het AEB op de kruising van de
Australiëhavenweg en de Aziëhavenweg in het Westelijk Havengebied. Dat kan van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Het geldt alleen voor lachgastanks die leeg zijn. Andere druktanks, slagroompatronen of containers worden niet ingenomen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938