Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Brand in woning waar twee dagen geleden explosie was, verdachte aangehouden

20 september 2023, 13.34 uur · Aangepast 20 september 2023, 13.50 uur · Door AT5

In een woning aan de 's-Gravendijkdreef in Zuidoost, waar twee dagen geleden al een explosie was, is aan het eind van de ochtend brand uitgebroken. De brand is inmiddels geblust. De omgeving is nog wel ruim afgezet. Het lijkt er sterk op dat de brand niet spontaan is uitgebroken, de politie heeft in ieder geval een verdachte aangehouden.

Een politiewoordvoerder vertelt dat er vlak voor het uitbreken van de brand al een vechtpartij plaatsvond in de woning. Hoe de brand kort daarna ontstond, is nog onduidelijk.

De brandweer kon toen ze eenmaal ter plaatse waren niet gelijk naar binnen, omdat de vechtpartij binnen nog bezig was, vertelt een woordvoerder van de politie.

Toen iedereen de woning had verlaten, kon de brandweer het vuur snel blussen. "Gelet op de vele rookontwikkeling is dit geen klein brandje geweest", zegt een woordvoerder van de brandweer.

Aanhouding

Even later hield de politie een verdachte aan die door omstanders vast werd gehouden. Het is onduidelijk wat de rol van de man bij het incident zou zijn geweest.

In de woning vond maandagavond nog een explosie plaats nadat iemand een brandend voorwerp naar binnen gooide. Ook daarbij ontstond brand, die de brandweer snel onder controle had. De explosie veroorzaakte ook barsten in het raam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938