Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Liveblog: rustiger rondom de Arena na flinke rellen

24 september 2023, 16.45 uur · Aangepast 24 september 2023, 21.42 uur
Door AT5 · Foto: AT5

Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord door twee vuurwerkincidenten op het veld werd beëindigd ontstond er een grimmige sfeer voor de Arena. Relschoppers vernielden de hoofdingang van de Arena en gooiden vuurwerk, stenen en flessen naar agenten. Na ruim een uur werd de orde hersteld door de politie en ME.

24 september 2023, 21.31 uur

Liveblog gesloten

Lees hieronder terug hoe de voortijdig beëindigde Klassieker tegen Feyenoord uitliep op rellen en ongeregeldheden in en rondom de Arena.

24 september 2023, 21.31 uur

Johan Cruijff Boulevard nog steeds vol vuilnis

Normaal gesproken verschijnen er na voetbalwedstrijden meteen meerdere veegwagentjes die de Johan Cruijff Boulevard schoonmaken. De wagentjes zijn vooralsnog niet gekomen, waarschijnlijk om veiligheidsredenen of omdat ze anders de uit de grond gerukte straatstenen zouden raken. Die tientallen straatstenen zijn inmiddels wel bijna allemaal weggehaald. 

24 september 2023, 19.34 uur

Witte schermen voor de vernielde hoofdingang

Medewerkers van de Arena hebben de vernielde hoofdingang E afgesloten. Eerder op de avonden werd de ingang vernield en drongen relschoppers de Arena binnen.

24 september 2023, 18.31 uur

Situatie weer rustiger

Na een uur van grote onrust en rellen in en rondom de Arena is de rust weer wedergekeerd op de Johan Cruijff Arena. Wel lopen er nog veel agenten en ME-eenheden rond die de situatie nauwlettend in de gaten blijven houden.

24 september 2023, 18.16 uur

Politie houdt drie mensen aan, nog volop politie op de been rondom de Arena

De politie heeft vanavond drie aanhoudingen verricht. Volgens een woordvoerder van de politie is er nog altijd veel politie en ME op de been, maar is de situatie op de Johan Cruijff Boulevard inmiddels iets rustiger.