Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Liveblog: elf aanhoudingen rondom Klassieker, Steijn is blij dat Klassieker-saga voorbij is

27 september 2023, 11.04 uur · Aangepast 27 september 2023, 18.17 uur
Door Maarten Westerduin · Foto: AT5

Ajax en Feyenoord spelen vandaag het restant van de Klassieker, die zondag in de 55e minuut gestaakt moest worden. In dit liveblog volg je alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd.

27 september 2023, 18.16 uur

Liveblog gesloten

Lees hieronder hoe Ajax het restant van de Klassieker tegen Feyenoord vanmiddag uitspeelde en over de ontwikkelingen rondom de Amsterdamse club. 

27 september 2023, 18.11 uur

Ajacieden kijken resterende speeltijd Klassieker in café Arie: "De club staat in brand"

AT5

27 september 2023, 18.11 uur

Elf mensen aangehouden rondom wedstrijd Ajax - Feyenoord

De politie heeft vandaag elf mensen aangehouden rondom de wedstrijd. De meeste hiervan werden gedaan voor aanvang. Tien mensen zijn meegenomen 'vanwege het bezit van een bivakmuts', één persoon 'stond nog gesignaleerd voor een ander feit'. Dat schrijft de politie in een persbericht.

De arrestanten worden gehoord op het bureau en met een dagvaarding of geldboete naar huis gestuurd. Daarnaast riskeren zij een stadionverbod van minstens 6 maanden.

27 september 2023, 18.11 uur

Branco van den Boomen over de snelle tegengoal: "Dan is alle voorbereiding voor niets geweest"

Na een dramatische eerste 55 minuten op zondagmiddag kreeg Ajax vanmiddag de kans om in de slotfase beter voor de dag te komen, maar van enige voorbereiding op deel twee van de Klassieker was weinig terug te zien.

Volgens Branco van den Boomen heeft Ajax zich de afgelopen dagen voorbereid op de slotfase, waar het een 3-0 achterstand moest zien weg te poetsen. Uiteindelijk werd die achterstand alleen maar groter, omdat de bal na iets meer dan drie minuten al in het doel lag. "Dan is al het werk voor niets geweest de afgelopen twee dagen", blikt Branco van den Boomen terug.

AT5

27 september 2023, 18.11 uur

Steijn: "Blij dat het afgesloten is"

Maurice Steijn is blij dat hij een punt kan zetten achter de wedstrijd tegen Feyenoord, die nu met een 4-0 eindstand de boeken in kan.

"Het was een gekke gewaarwording om na alles wat er gebeurd is terug te keren en de wedstrijd uit te spelen", vertelt hij op de persconferentie. "Feyenoord zette ons direct onder druk. Je komt dan gelijk op een 4-0 achterstand. Daarna hebben we geen aanspraak gemaakt om nog een goal te maken. Ik ben blij dat dit afgesloten is en dat we ons kunnen richten op de wedstrijd tegen RKC"

AT5