Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

OM eist zeven jaar cel tegen vermeende opdrachtgever van explosie bij woning in Noord

28 september 2023, 14.31 uur · Aangepast 28 september 2023, 15.49 uur · Door AT5

Het Openbaar Ministerie eist zeven jaar cel tegen een 26-jarige man die opdracht zou hebben gegeven voor een explosie bij een woning in Noord. De man wordt ook verdacht van het medeplegen van witwassen. Eerder werd al een andere verdachte veroordeeld voor betrokkenheid bij de explosie. De zaak tegen een derde verdachte loopt nog. 

AT5 / Luuk Koenen

"Er was een nauwe en bewuste samenwerking tussen verdachte en zijn medeverdachten, met een essentiële rol van de verdachte die vandaag op zitting staat bij de voorbereiding en rondom de uitvoering, terwijl de explosie feitelijk werd veroorzaakt door een ander", stelde de officier van justitie vandaag in de rechtbank. 

Quote

"Onschuldige mensen zijn op vreselijke wijze betrokken geraakt in een vermoedelijk conflict"

Officier van justitie

De explosie vond eind vorig jaar plaats bij een woning aan Nesserton. Uit de verklaring van de aangevers zou onder meer blijken dat ze sindsdien erg alert en schrikkerig zijn en niet goed meer slapen. "Onschuldige mensen zijn op vreselijke wijze betrokken geraakt in een vermoedelijk conflict in het criminele milieu van verdachte, waarover hij geen enkele openheid van zaken heeft willen geven", aldus het Openbaar Ministerie. 

Onderzoek aan telefoons

De politie kwam de man op het spoor na onderzoek van een telefoon van zijn medeverdachten. In die telefoon trof de politie verschillende appgesprekken aan waaruit de rol van deze man duidelijk is geworden. 

Alleen een celstraf noemt het OM onvoldoende, daarom eiste de officier ook een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregelen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938