Start van hoofdcontent

Stad

nl

Acteur Reiky de Valk herdacht in De Duif

30 september 2023, 16.40 uur · Aangepast 30 september 2023, 20.08 uur · Door AT5

Acteur Reiky de Valk, die vorig weekend onverwacht overleed, werd vanmiddag herdacht in De Duif. De uitvaart werd bezocht door zo'n 650 mensen. Omdat de kerk De Duif te klein was om iedereen binnen te laten, stonden er op het Amstelveld ook schermen zodat iedereen de uitvaart kon volgen.

De Valk was onder meer bekend van zijn rollen in de series Hockeyvaders, waar dit jaar het eerste seizoen van verscheen, en Dertigers, waar hij deze zomer in het vierde en laatste seizoen te zien was. Ook speelde hij in de videoclip van De Diepte van zangeres S10.

Vlak voor zijn overlijden ronde De Valk Parijs Groen af, een korte film die hij zelf regisseerde en waarvoor hij zelf een crowdfundingsactie had opgezet.

AT5

De kerkzaal biedt ruimte aan iets meer dan 500 mensen, meer dan 100 bezoekers volgden de dienst op een groot scherm dat buiten was neergezet.

Tijdens de afscheidsdienst werd er onder meer gesproken door De Valks moeder, broer en nicht. Ook vrienden en collega's - onder wie regisseur Ties Schenk - namen het woord. Er werd ook muziek gemaakt tijdens de dienst, bijvoorbeeld door zanger en songschrijver Glen Faria. De ceremonie werd begeleid door actrice Nazmiye Oral.

Heb jij hulp nodig?
Heb jij vragen over zelfmoord of heb je hulp nodig? Praten of chatten kan (anoniem) via 113.nl, bel 113 of gratis met 0800-0113.