Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Wedstrijd Ajax definitief gestaakt na zware blessure RKC-keeper Vaessen

30 september 2023, 22.53 uur · Aangepast 1 oktober 2023, 00.36 uur
Door AT5 · Foto: AT5

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de 85e minuut gestaakt in verband met een zware blessure voor Etienne Vaessen. De keeper van de thuisploeg lag enige tijd roerloos op de grond na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey. Vaessen werd op het veld uit voorzorg gereanimeerd. Toen hij bij was gekomen werd hij per brancard naar de kleedkamer gebracht.

Omdat de speler werd omringd door spelers en opgetrokken doeken was kort na de botsing niet goed te zien wat er met Vaessen aan de hand was. Door de emotionele reactie van veel spelers werd snel duidelijk dat het om een zorgwekkende situatie ging.

Vaessen werd per brancard van het veld gebracht. Niet veel later zochten spelers - waarvan een deel in tranen was - de kleedkamer op. Op dat moment werd duidelijk dat de wedstrijd in ieder geval tijdelijk stilgelegd zou worden.

AT5

Ongeveer tien minuten na het stilleggen van de wedstrijd maakte de stadionomroeper duidelijk dat er niet verder gespeeld zou worden. Spelers van beide teams liepen kort daarna het veld op om de fans te bedanken. Een deel van hen was op dat moment nog altijd zeer aangeslagen

"Schrik zat er behoorlijk in"

RKC-directeur Frank van Mosselveld liet ruim een uur na de wedstrijd tegenover ESPN weten dat Vaessen op het veld uit voorzorg gereanimeerd werd, omdat dat het protocol is wanneer een speler roerloos op het veld ligt. "Gelukkig lijkt er niets met het hart te zijn."

Vaessen kwam vervolgens al op het veld bij, laat Van Mosselveld weten. "Hij kwam vrij snel bij, maar is een behoorlijke periode out geweest, daarom zat bij de spelers de schrik er behoorlijk in. Hij was aanspreekbaar, maar weet niets meer van wat er is gebeurd."

Nadat Vaessen in van het veld werd gehaald, werd hij in de kleedkamer medisch gecheckt. "In het ziekenhuis zijn vervolgens een aantal scans uitgevoerd", meldt Van Mosselveld, "Laten we hopen dat die positief zijn."

De wedstrijd werd bij een 2-3 tussenstand stilgelegd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938