Start van hoofdcontent

Amsterdam Informeert

nl

Dag van de Voorschool op 18 oktober: "We geven aandacht aan alle ontwikkelgebieden"

2 oktober 2023, 17.14 uur · Door AT5 Producties

Woensdag 18 oktober is het de Dag van de Voorschool. Op deze dag kunnen Amsterdamse ouders/verzorgers meer dan 200 voorscholen bezoeken in de buurt. De voorschool bereidt kinderen tussen de twee en vier jaar oud voor op de basisschool.  In Amsterdam Informeert spreken we vader Idiris en pedagogisch medewerkster Diane Johnston over de voorschool. 

AT5

Het doel van de voorschool is om kinderen voor te bereiden op het basisonderwijs. Diane Johnston is pedagogisch medewerker op IKC Het Talent. "We werken op de voorschool samen met de basisschool zodat de lessen goed aansluiten op groep 1. We geven aandacht aan alle ontwikkelgebieden. We volgen een vast programma om ervoor te zorgen dat alles aan bod komt." Taal is een belangrijk onderdeel van de voorschool. "Tijdens alle activiteiten komt taal aan bod. Ook tijdens het puzzelen bijvoorbeeld. Waar we bespreken wat we zien op het plaatje."

Quote

"We geven op de voorschool aandacht aan alle ontwikkelgebieden"

Diane Johnston, pedagogisch medewerker

Vader Idiris merkt de positieve invloed van de voorschool op zijn dochter Dilara. "Dilara heeft zich ontwikkeld door heel veel nieuwe woordjes te leren. We oefenen thuis heel veel met haar. Soms roept ze woordjes waarvan ik zeker weet dat wij die haar niet hebben geleerd. Dus dat zijn best wel mooie momenten en dat is best wel gaaf." sluit Idiris enthousiast af. 

Quote

"Soms roept ze woordjes waarvan ik zeker weet dat wij die haar niet hebben geleerd"

Idiris Kurt, vader van Dilara
Voorscholen Amsterdam - AT5

Woensdag 18 oktober is de Dag van de Voorschool. Kom naar deze open dag en ontdek wat een voorschool is. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen ouders gaan kijken bij voorscholen in de buurt.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam