Start van hoofdcontent

Openbaar Vervoer

nl

Avond vol vertragingen en uitval van treinen rond CS en Schiphol

3 oktober 2023, 17.51 uur · Aangepast 4 oktober 2023, 10.04 uur · Door AT5

Dinsdagmiddag en -avond reden er door een systeemstoring geen treinen van en naar Schiphol. Reizigers hadden de hele avond last van vertragingen en uitval van treinen. Ook reden er minder treinen van en naar Centraal. Lange rijen op het spoor stapelden zich op: op station Utrecht en Haarlem reden ook minder treinen, vanwege logistieke beperkingen en een gestrande trein bij Utrecht.

Inter Visual Studio

De NS liet weten dat de storing rondom Schiphol in de loop van de avond was verholpen. "Richting het einde van de middag was er een telefoniestoring in het systeem van ProRail, waardoor er geen treinen van en naar Schiphol konden rijden. In de loop van de avond reden er een paar sprinters en nu rijden er steeds meer treinen", aldus een woordvoerder van NS. 

"De storing is inmiddels verholpen en we werken er hard aan om alles weer juist te laten werken. De reguliere regeling omtrent geld terug bij vertraging is uiteraard van toepassing."

Logistieke beperkingen

Door een gestrande trein in Utrecht en een aanrijding van een vrachtwagen tegen een spoorbrug in Heemstede-Aerdenhout stonden veel treinen niet op de juiste plek, aldus de NS. "Ook zijn collega's daardoor vaak nog niet op de juiste plek en krijgen reizigers op dit moment te maken met vertragingen rond Amsterdam en Utrecht."

Naast wachttijden op station Schiphol en Centraal was het ook op andere stations wachten geblazen. Zo hadden reizigers van en naar Utrecht en Haarlem last van logistieke beperkingen en reden er minder treinen. 

Op Centraal was het zo druk, dat sommige deuren van treinen 8 minuten van tevoren dichtgingen. "Er zitten gewoon al te veel mensen in de trein", aldus een reiziger. 

Werkzaamheden

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er tot en met maandag 9 oktober 02.00 uur al minder treinen tussen Schiphol Airport en Lelystad Centrum. Dat geldt ook voor treinen tussen Schiphol Airport en Hilversum en treinen tussen Schiphol Airport en Amsterdam Zuid. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938