Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Cultuurmachine #12: verticaal kamperen, hard gaan met de rollator én op het Jordaan Festival

6 oktober 2023, 18.00 uur · Door AT5 & Rikke Prent

Niet naast, maar boven op elkaar met je tentje. Dat is de bedoeling van de verticale camping die nu te zien is op de NDSM-werf. Nadine kruipt met kunstenaar Willem de Haan in een van de tentjes en daar legt hij uit waarom hij zo dwars denkt.

AT5

Maar ook 187 fanatieke senioren die tot het uiterste gingen op de atletiekbaan van het Olympisch Stadion. De Rollatorloop keerde na drie jaar weer terug en Nadine moest nog behoorlijk de pas er in zetten om de hardlopers bij te houden. Daarnaast was het eigenlijk gewoon een grote gezellige boel.

En als je bij AT5 werkt en 'aan cultuur doet' is dit natuurlijk een no-brainer: het Jordaan Festival. Jan de Bie is er al 47 jaar, zolang het meezingfestijn bestaat, de grote organisator. Omdat hij ook alweer 82 is, en wil dat  het Jordaan Festival altijd blijft bestaan, heeft hij een paar jonge gasten gevraagd om hem te helpen met de organisatie.

Het programma Cultuurmachine met Nadine is elke vrijdag om 18:00 te zien op AT5.nl en op televisie.

Heb jij een tip voor iets wat Nadine écht niet mag missen? Laat het haar weten via [email protected] 💃🎭 Meer cultuur in de stad? Bekijk hier de culturele agenda