Start van hoofdcontent

Stad

nl

Primeur voor handbalsters VOC: hypermoderne vloer Elzenhagen Zuid in gebruik

7 oktober 2023, 16.22 uur · Aangepast 7 oktober 2023, 16.38 uur · Door Frank van der Meijden

De handbalsters van VOC moesten er even op wachten, maar vanavond is het eindelijk zover. De regerend landskampioen zal dan voor het eerst in actie komen in haar nieuwe sporthal. De ploeg van trainster Rachel de Haze ontvangt DSVD en gaat spelen op een spiksplinternieuwe moderne vloer.

De nieuwe ondergrond waarop gespeeld gaat worden is uniek in Nederland. De grote zaal in Sporthal Elzenhagen Zuid is namelijk voorzien van tientallen LED-panelen. Over deze panelen ligt een laag speciaal glas. 

Primeur in Nederland

"Deze vloer is een primeur", vertelt de trotse VOC-voorzitter Andre Zeldenthuis over de moderne sporthal. "Het is de eerste sporthal in Nederland die zo een vloer krijgt. Je hoeft maar op een knop te drukken en de lijnen veranderen. Zo kan je hier volleyballen, handballen, badmintonnen, noem maar op. Daarnaast hangt er ook nieuw modern scorebord aan de muur, waarop we bijvoorbeeld foto's van speelsters kunnen laten zien."

De wedstrijd tussen VOC en DSVD begint vanavond om 19.00 uur. De eerste vijf competitieduels van de Amsterdammers waren allemaal uitwedstrijden. Desondanks gaat VOC wel ongeslagen aan de leiding in de eredivisie met vijf overwinningen.

Bekijk hieronder een korte impressie van de mogelijkheden van de nieuwe LED-vloer.

NH Sport is vanavond aanwezig bij de eerste wedstrijd van VOC in de nieuwe sporthal. Na afloop van de wedstrijd verschijnt op deze website en in de uitzending van NH Sport op televisie, een reportage over de vloer én een samenvatting van de wedstrijd tegen DSVD.