Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie lost schoten op automobilist die inreed op agenten in De Baarsjes

9 oktober 2023, 13.33 uur · Aangepast 9 oktober 2023, 18.12 uur · Door AT5

Bij de schietpartij op de Marco Polostraat in De Baarsjes schoot de politie op een wegrijdende automobilist die op de agenten was ingereden. Bij de schoten die werden gelost raakte een man gewond, ook een agent raakte gewond. De politie heeft twee verdachten aangehouden. 

Tijdens een politiecontrole op de A2 controleerden agenten een voertuig waarbij een flinke hoeveelheid verdovende middelen werd aangetroffen. Hier werd één verdachte aangehouden.

In de nasleep van de vondst deden agenten onderzoek bij een woning aan de Marco Polostraat. Op dat moment reed een auto in op de agenten, waarbij een agent gewond is geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie begon te schieten in de richting van de auto en raakte daarbij een verdachte.

Een van de verdachten is op de Willy Sluiterstraat, een kleine kilometer verderop, aangehouden met een verwonding in zijn been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. 

Een getuige laat aan AT5 weten dat er meerdere keren werd geschoten in de straat. Op beelden is te zien dat een taxiauto geraakt is. De politie heeft een groot gedeelte van de Marco Polostraat afgezet voor onderzoek. Ook een groot gedeelte van de Willy Sluiterstraat is afgezet.

Even later ging een arrestatieteam de woning aan de Marco Polosstraat binnen. Ze verlieten de woning uiteindelijk zonder arrestant mee te nemen. Of dat betekent dat er niemand in de woning is aangehouden, kan een politiewoordvoerder niet bevestigen.

Melding schietpartij Willy Sluiterstraat - AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938