Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woning in Zuidoost dicht na vondst amfetamine, heroïne, cocaïne en cash geld

13 oktober 2023, 12.22 uur · Aangepast 13 oktober 2023, 12.33 uur · Door AT5

Een woning aan het Dennenrodepad in Zuidoost is vandaag door burgemeester Halsema voor drie maanden gesloten na de vondst van verdovende middelen en 3.200 euro aan cash geld. Ook werden in de woning zogenaamde 'poepnetten' gevonden.

Tijdens de doorzoeking op 30 augustus dit jaar stonden twee personen op het adres ingeschreven, die zich kort hierna uitschreven. Uit politieonderzoek is gebleken dat de twee mensen die ingeschreven stonden op het adres, niet daadwerkelijk op het adres woonden. Op dit moment staat er niemand op het adres ingeschreven.

"Ten tijde van de doorzoeking lag er iemand op de grond te slapen. In de woning werden drie personen aangetroffen zonder rechtmatige verblijfsvergunning. Geen van deze drie personen kon een duidelijke reden geven voor hun aanwezigheid in de woning", aldus de gemeente.

Later zou een van hen tijdens een verhoor hebben toegegeven af en toe in de woning te verblijven. Alle drie de personen zijn aangehouden op verdenking van handel in en bezit van verdovende middelen. "Een van hen heeft opiumgerelateerde antecedenten."

Verdovende middelen

Uit onderzoek van de politie blijkt dat er vermoedelijk het volgende is aangetroffen: 43 gram amfetamine, 29 gram heroïne en 14 gram cocaïne. Daarnaast werden er een geldbedrag van 3.200 euro en twee zogenaamde 'poepnetten' gevonden. Die netten worden gebruikt om verdovende middelen op te vangen die zijn ingeslikt voor smokkeldoeleinden.

De politie kwam de woning op het spoor en startte het onderzoek door iemand die melding deed. De melder werd door andere personen aangezet tot illegale activiteiten, weigerde dit en wordt als gevolg daarvan bedreigd. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938