Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vanaf 5 november op AT5: docuserie De Strijd om de Havenstraat

25 oktober 2023, 13.00 uur · Aangepast 27 oktober 2023, 11.36 uur
Door AT5 · Foto:

Vanaf volgende week zondag staat het wel en wee van het Havenstraatterrein, het laatste rafelrandje van Oud-Zuid, centraal in een nieuwe, 5-delige AT5-serie.

AT5

Al meer dan honderd jaar is het gebied achter het Haarlemmermeerstation een plek voor industrie, nijverheid, ambacht en kunst. Tot nu, zo lijkt het. De gemeente wil er namelijk 500 woningen gaan bouwen.

Dat wil het eigenlijk al heel lang, maar steeds gebeurt er weer iets waardoor het Havenstraattterrein aan de sloopkogel weet te ontkomen.

Wie zijn de mensen achter de deuren van de loodsen? Wat zijn de plannen van de gemeente? Staan projectontwikkelaars eigenlijk wel te springen om met dit dure stukje grond aan de slag te gaan?

Makers Ronald Olsthoorn (regie en montage), Luuk Koenen (camera),  Koen Koster (montage) en Ilonka Klok (productie) volgden de ontwikkelingen de afgelopen anderhalf jaar op de voet. Een verhaal over de spanning tussen het recht om te wonen en het recht om je te ontplooien. Kent de veranderende stad zichzelf straks nog wel terug?

De Strijd om de Havenstraat is vanaf zondag 5 november te zien op tv, YouTube en op deze site.

Op tv zijn de afleveringen op zondag 5 november, woensdag 8 november, zondag 12 november, woensdag 15 november en zondag 19 november voor het eerst om 19.18 uur te zien.

Op dezelfde dagen staat op ons YouTube-kanaal om 13.00 uur een nieuwe aflevering klaar en op at5.nl/havenstraat zijn alle afleveringen vanaf volgende week zondag in één keer te bekijken.

AT5
Deze publicatie is tot stand gekomen met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten