Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeel vindt dat Palenplan goed was voorbereid: "Sommige dingen kan je niet weten"

27 oktober 2023, 20.09 uur · Door Jimmy Miltenburg & Jasper van Schravendijk

"Ik denk dat je sommige dingen niet kunt weten", dat zegt stadsdeelbestuurder Micha Mos vandaag na het opschorten van het Palenplan in het centrum. Ondanks dat er volgens hem sprake is van een goede voorbereiding, zijn er 'nog steeds puzzels die je moet oplossen'. Hij besloot samen met wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) gisteren om de palen op en rond de Brouwersgracht voorlopig weg te halen na overleg met de hulpdiensten.

Buurtbewoners die wij vanochtend spraken zijn in ieder geval niet rouwig dat het Palenplan is opgeschort, volgens sommige lag het zelfs voor de hand. "Dat had je van tevoren kunnen bedenken, dat die hulpdiensten eerst even uit de auto moeten stappen en dan een paaltje naar beneden moeten laten zaken en dan weer verder kunnen gaan, dat is natuurlijk niet goed bedacht", zegt een bewoner. 

Quote

"Stel je voor dat ik een keer een ambulance nodig heb, dan is het helemaal drama"

Buurtbewoner

Daar kijkt Mos anders tegenaan: "Waar we uitgebreid strategisch overleg voeren met de brandweer - die namens de noodhulpdiensten spreken - kun je er vervolgens ook achter komen dat er op straat nog steeds puzzels zijn die je moet oplossen." Mos ziet het plan zowel als een 'overwinning', als een 'verlies'.

De bewoners die AT5 vanmiddag op straat sprak zijn vooral opgelucht. "Ik ben erg blij", "Het kan ook niet het plan, het kan ook echt niet", en "Stel je voor dat ik een keer een ambulance nodig heb, dan is het helemaal een drama", klonken de reacties. 

In onderstaande video zie je wat de buurt er vanochtend over had te zeggen.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938