Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote brand bij De Brabantse Aap, stroomuitval bij omliggende panden

30 oktober 2023, 19.22 uur · Aangepast 31 oktober 2023, 10.59 uur · Door AT5

Bij De Brabantse Aap aan het Spui is rond 18.30 uur brand uitgebroken. De brandweer was in groten getale aanwezig en kreeg het vuur rond 20.30 uur uit. Het pand werd volledig ontruimd en er vielen geen gewonden. "De brand is waarschijnlijk ontstaan in een vloer of in een muur, dat is nog lastig te lokaliseren", vertelt een woordvoerder van de brandweer aan AT5. 

Martin Damen

Door de brand viel de stroom bij omliggende panden met postcode 1012 uit. Een monteur wist de storing vrij snel op te lossen. "Liander is ook ter plaatse en is bezig met het uitschakelen van de stroom, dat betekent wel dat de omliggende panden voorlopig zonder stroom zullen zitten", aldus de woordvoerder van de brandweer. 

Het restaurant 'handelde adequaat toen de brand ontstond'. "De brandweer was snel ter plaatse en blijft nog aanwezig totdat de krachtstroom in het pand uitgeschakeld is." De oorzaak van de brand is nog steeds onbekend. Wel 'was de brand in een stadium dat het zou doorslaan'. 

Op foto's is te zien dat er flink wat rook uit het pand kwam. Het blussen was 'extra moeilijk, omdat het pand rond 1650 dateert. "Het is voor ons daarom lastiger om bij zo'n brand te komen, om het hart van de brand te vinden", aldus de woordvoerder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938