Start van hoofdcontent

Stad

nl

Appartementencomplex Haarlemmerweg vrijgegeven na explosie

6 november 2023, 12.01 uur · Aangepast 6 november 2023, 21.50 uur · Door AT5

Bij een explosie in een elektrakast in een appartementencomplex aan de Haarlemmerweg in West zijn vanmorgen twee bouwvakkers gewond geraakt. Ook zijn er gevaarlijke gassen vrijgekomen. De brandweer heeft het gebouw geventileerd en inmiddels is het pand weer vrijgegeven, laat een woordvoerder van de brandweer weten. 

Rond 11.00 uur werden meerdere ambulances, brandweerwagens en een mobiel medisch traumateam gealarmeerd. Beide bouwvakkers stonden in de kelder bij een elektrische installatie. Een brandweerwoordvoerder laat weten dat een van de twee slachtoffers in zijn gezicht werd geraakt door de steekvlam die na de explosie ontstond. Ook is er een muur omver geblazen. 

Coördinatie 

Rond 12.15 uur schaalde de brandweer op met extra brandweerwagens en werd GRIP 1 afgekondigd omdat er een te hoge concentratie van een schadelijke stof werd gemeten. Dat betekent dat er coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten nodig is.

Uiteindelijk heeft de brandweer het gebouw geventileerd waardoor de concentratie gevaarlijke stoffen daalde en er geen gevaar meer was. "Wel wordt de exacte oorzaak nog verder onderzocht. De bewoners hebben geen gevaar gelopen", schrijft de brandweer in een bericht. 

Binnen

Bewoners van het appartementencomplex boven de parkeergarage zijn volgens hem niet ontruimd, maar de brandweer vraagt hen wel hun woning niet te verlaten. "Blijf binnen en gebruik de parkeergarage niet. Maar dat gaat sowieso ook niet, want de ingangen zijn afgesloten", zegt de brandweerwoordvoerder. 

De brandweer en arbeidsinspectie zullen onderzoeken hoe het incident kon gebeuren. Wat voor schadelijke stoffen er precies vrij zijn gekomen, is nog niet duidelijk. 

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938