Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax Vrouwen weer met beide benen op de grond na verlies tegen FC Twente

19 november 2023, 16.24 uur · Door Stephan Brandhorst

De jubelstemming bij Ajax Vrouwen is weer ten einde. De Amsterdammers boekten woensdag nog een sensationele eerste zege in de Champions League tegen Paris Saint-Germain, maar hebben vandaag verloren van FC Twente. Op De Toekomst was de koploper met 1-0 te sterk.

Uiteraard waren de verwachtingen hoog voor Ajax Vrouwen. In de Johan Cruijff Arena was woensdagavond uitzinnige vreugde nadat grootmacht Paris Saint-Germain werd verslagen (2-0). Tegen FC Twente kon Ajax Vrouwen dat niveau niet aantikken. Na 22 minuten opende Renate Janssen de score voor Twente. De international schoot de bal in de verre hoek achter Ajax-goalie Regina van Eijk.

Bondscoach Andries Jonker zat op de tribune en zag Ajax Vrouwen steeds meer op jacht gaan naar de gelijkmaker. Via Romée Leuchter en Nadine Noordam waren dichtbij. Noordam was het gevaarlijkste met een harde knal tegen de lat.

FC Twente hield het doel schoon en bracht Ajax Vrouwen de eerste competitienederlaag van het seizoen toe. De Tukkers blijven ongeslagen en verstevigen de koppositie in de eredivisie. De Amsterdammers blijven steken op de derde plaats met zestien punten. Het verschil met FC Twente is vijf punten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938