Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sinterklaas is weer in de stad: dit zijn de hoogtepunten van de intocht

19 november 2023, 18.00 uur · Door AT5

Sinterklaas kwam om 10.15 uur met de stoomboot via de Amstel naar het Scheepvaartmuseum. De goedheiligman werd daar door burgemeester Halsema en de kinderburgemeester ontvangen. Om 13.30 uur ging Sint te paard vanaf de Stopera naar het Leidseplein, waar de intocht rond 16.00 uur eindigde. En dat leverde veel blije gezichtjes, tasjes vol pepernoten en zwaaiende handjes op. 

AT5

Er werden langs de kade genoeg Sinterklaasliedjes gezongen, wachtend op de goedheiligman. Sinterklaas zelf kon zijn geluk ook niet op en nam goed weer mee. "Het gaat heel goed met mij. Ik ben zo blij om hier weer te zijn. Al die mensen en al die bootjes, dat vind ik zo mooi aan Amsterdam", sprak de Sint. In de historische stad vindt Sinterklaas het altijd weer een feestje om terug te komen. 

De sleutel

Burgemeester Halsema en kinderburgemeester Phileine (11) wachtten Sinterklaas in het Scheepvaartmuseum op. Daar overhandigde zij samen de sleutel van de stad. "Elk jaar vind ik het weer spannend om de Sint binnen te laten in de stad, maar dit jaar vond ik het ook weer extra spannend", vertelde Halsema aan AT5. 

Met een groot applaus voor de kinderen, Sinterklaas en pieten, werd de intocht richting het einde van de middag afgelosten op het Leidseplein. Alle Amsterdamse kindjes mogen deze week hun schoentje zetten. "Of er wat inkomt dat is dan nog de vraag, want we hebben het ontzettend druk. Maar we gaan ons best doen", aldus Piet. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938