Start van hoofdcontent

Amsterdam Informeert

nl

Oud speelgoed ruilen in de Hallen: "Tweedehands is hartstikke leuk"

21 november 2023, 13.02 uur · Aangepast 23 november 2023, 12.10 uur · Door AT5 Producties

Een recycle speelgoedparadijs in de Hallen. Op 24, 25 en 26 november wordt in de Hallen een speelgoedruilbeurs georganiseerd. Organisator Conchita van Doorn vertelt in Amsterdam Informeert over het doel van de speelgoedruilbeurs. 

AT5

Speelgoed dat thuis ligt te verstoffen kan aangeboden worden op de speelgoedruilmarkt, vertelt organisator Conchita van Doorn.  "Je moet eventjes de moeite doen om thuis speelgoed uit te zoeken, samen met je kinderen. Dat breng je hier samen met je kind. En je geeft je kind de vrije hand om iets leuks uit te zoeken".

Quote

"In het teken van duurzaamheid kunnen we hopelijk speelgoed ruilen voor iets nieuws leuks"

Bezoeker speelgoedruilmarkt

Recyclen 

Kinderen en ouders die we op een speelgoedruilmarkt in Diemen spreken zijn enthousiast. "Ik hou heel erg veel van knuffels en zeker van poedels. En ik zag hier een regenboogpoedel", aldus een meisje.

Een vader is enthousiast dat er sprake is van recycling op de markt. "Supergoed. In het teken van duurzaamheid kunnen we hopelijk ruilen voor iets nieuws leuks". 

Naast het besparen van geld is duurzaamheid dan ook een belangrijke motivatie voor de ruilmarkt. "We willen de kinderen mee geven dat tweedehands hartstikke leuk is. En hoe kom je aan tweedehands? Door te delen, door te recyclen, door samen te spelen. Leuke waardes die je als gezin hier beleeft", aldus Van Doorn.  

Conchita van Doorn - AT5

Op 24, 25 en 26 november is van 11:00 t/m 17:00 de speelgoedruilmarkt in de Hallen.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam.