Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Oud-Ajacied krijgt in Spanje 2,5 jaar cel voor misbruik van eigen dochter

21 november 2023, 16.24 uur · Aangepast 27 november 2023, 21.55 uur · Door AT5

Voormalig middenvelder bij Ajax, Tarik O., is in Spanje veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar voor misbruik van zijn eigen dochter. Dat meldt De Telegraaf op basis van een recent vonnis van de rechtbank in Marbella. Ook heeft hij een contactverbod gekregen en mag hij na het uitzitten van zijn straf het land tien jaar niet in.

AT5

Het misbruik zou in 2011 hebben plaatsgevonden in de woning van de oud-Ajacied. O. zou bij zijn dochter in bed zijn gekropen en haar hebben aangerand.

De uitspraak van de rechtbank is onherroepelijk. Dat betekent dat O. niet in hoger beroep kan. De Telegraaf zegt meermaals contact te hebben gezocht met de oud-voetballer, maar kreeg geen reactie.

Ajax

O. speelde vanaf 1992 tot 1995 bij Ajax. Daarna speelde hij een aantal jaar bij Sevilla FC. In 1998 vertrok hij naar het Japanse Nagoya Grampus. Zijn voetbalcarrière eindigde in 2004 bij ADO Den Haag.  

O. kwam al eerder in aanraking met de Spaanse justitie. Hij zat in Madrid een maand vast op verdenking van oplichting, zo meldt de krant.

Update 27 november 2023

De advocaat van O. benadrukt in een statement dat de celstraf onderdeel is van een zogenoemde plea bargain. Dat betekent dat O. in ruil voor deze straf formeel een bekentenis heeft afgelegd.

Volgens de advocaat koos de oud-voetballer daarvoor omdat de maximale celstraf voor een vergelijkbaar vergrijp 13 jaar is. "Zoals geldt voor veel zedenzaken, was de uitkomst afhankelijk van weging van beperkte en vaak niet te verifiëren verklaringen. De uitkomst daarvan was daardoor onvoorspelbaar. Bovendien speelde het voor een buitenlandse rechter."

Volgens de advocaat is dat de enige reden waarom O. formeel schuld heeft bekend. "Cliënt ontkent stellig dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan iedere vorm van seksueel overschrijdend gedrag richting zijn dochter. Hij heeft zich ook niet schuldig gemaakt aan andere strafbare feiten. De beschuldigingen zijn geuit door een ex-partner met wie hij een zeer roerige tijd heeft doorgemaakt waarin hij al eerder door haar toedoen onterecht met justitie in aanraking is gekomen en met wie hij helaas al lange tijd een buitengewoon slechte relatie heeft."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938