Start van hoofdcontent

Stad

nl

Samenkomst, maar géén demonstratie op de Dam: "Alleen licht en liefde meenemen"

24 november 2023, 17.58 uur · Aangepast 24 november 2023, 21.05 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio

Net als gisteren zijn er vanavond honderden mensen op de Dam afgekomen voor een zogeheten 'samenkomst voor solidariteit.' Volgens de initiatiefnemers gaat het nadrukkelijk niet om een demonstratie.

Op het plein is geen podium opgebouwd en er zijn geen sprekers aanwezig. In een tweet roept de organisatie op om 'alleen licht en liefde mee te nemen'. "Om te laten zien dat liefde het altijd wint van haat. Voor de rechtsstaat. Voor een Nederland van iedereen.

De oproep werd gedeeld door verschillende maatschappelijke organisaties en politieke partijen. Nu de PVV veruit de grootste in de Tweede Kamer is, maken ze zich zorgen over hoe een toekomstig rechts kabinet omgaat met zaken als het vluchtelingenbeleid, klimaat en LHBTIQ-rechten.

AT5

"We staan hier voor verbinding, tegen uitsluiting en tegen klimaatontkenning", vertelt een aanwezige. "Ik wil graag in verbinding blijven met iedereen die andere keuzes maakt. Omdat ik juist wil dat we samen voor het goede kiezen. En dat is niet dit."

Tweede avond

Gisteravond stonden er meer dan duizend mensen op de Dam. Toen ging het wel om een demonstratie tegen de PVV en spraken er mensen op een podium. Sommige actievoerders hadden daarnaast Palestijnse vlaggen bij zich en ook de omstreden leus 'From the river to the sea, Palestine will be free'  was op het plein te horen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938