Start van hoofdcontent

Zuidoost

nl

Bejaard echtpaar gewond bij woningoverval Zuidoost, politie zoekt getuigen

26 november 2023, 10.33 uur · Aangepast 26 november 2023, 21.33 uur · Door AT5

Een echtpaar van 76 en 77 jaar oud zijn vanochtend slachtoffer geworden van een gewapende woningoverval aan het Liendenhof in Zuidoost. De man raakte daarbij zwaargewond. De politie zoekt naar de overvaller die, nadat hij sieraden buit maakte, op de vlucht sloeg.

De hulpdiensten werden rond 8.50 uur gealarmeerd. Een half uur eerder werd er bij het echtpaar aangebeld. Het stel dacht dat de buren voor de deur stonden en deden de deur open, waarna de overvaller de woning wist binnen te dringen. 

De overvaller mishandelde zowel de man als de vrouw en bedreigde de twee met een vuurwapen. Uiteindelijk wist hij sieraden buit te maken en sloeg op de vlucht. De 77-jarige man raakte ernstig gewond, mogelijk met blijvend letsel tot gevolg, zo meldt de politie.

Getuigen gezocht

Agenten hebben nog in de omgeving naar de dader gezocht, maar konden niemand meer vinden. Wel heeft de politie een signalement van de verdachte en vraagt mensen die hem voor of na de overval hebben gezien, zich te melden bij de politie.

Het zou gaan om een man tussen de 20 en 30 jaar met een donkere huidskleur. Hij heeft een normaal postuur, donkere ogen en is ongeveer 1.80 meter lang.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938