Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

15-jarige jongen lost schoten tijdens overval avondwinkel in Nieuw-West

28 november 2023, 14.15 uur · Aangepast 28 november 2023, 16.53 uur · Door AT5

Een avondwinkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat in Nieuw-West is gisterenavond rond 23.00 uur door een 15-jarige jongen uit Castricum overvallen. De verdachte loste meerdere schoten, eerst in de avondwinkel en daarna op straat. De eigenaar van de zaak hield de verdachte samen met omstanders aan tijdens zijn vluchtactie. Er raakte niemand gewond.

Rond 22.50 uur stapt de jongen de winkel binnen. Op dat moment ziet een medewerker dat hij in één van zijn handen een vuurwapen vastheeft. De jongen bedreigt het personeelslid en meerdere klanten met het wapen en wil geld hebben. 

De medewerker luistert naar de jongen, maar weet ondertussen de eigenaar van de zaak telefonisch te alarmeren dat hij wordt overvallen. Dan lost de jonge overvaller een schot. Niet veel later komt de eigenaar aan in de zaak en ziet de overvaller met de buit op de vlucht slaan. 

Achtervolging

De man achtervolgt de jongen te voet. Vervolgens lost de verdachte nog een schot, waarschijnlijk tijdens het rennen. Ter hoogte van het Kruisherenpad weet de eigenaar met behulp van omstanders de overvaller in de kraag te pakken en te overmeesteren.

Even later arriveert de politie, die de jongen overneemt en het wapen in beslag neemt. De buit wordt vlak daarna op straat teruggevonden. 

"De eigenaar van de avondwinkel en de omstanders hebben zeer adequaat en heldhaftig opgetreden. De politie is hen natuurlijk dankbaar, maar verwacht absoluut niet dat iedereen op deze wijze acteert", aldus de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938