Start van hoofdcontent

Stad

nl

Henri (80) wil groep jongeren bedanken die auto van trambaan duwde: "Mijn redders in nood"

2 december 2023, 11.49 uur · Aangepast 2 december 2023, 15.40 uur · Door AT5

De 80-jarige Henri wil het groepje jongeren dat hem dinsdagavond te hulp schoot, laten weten hoe dankbaar hij hen is. Henri was op de Churchill-laan in de stromende regen met zijn auto vast komen te zitten in de modder. Toen er een tram kwam aanrijden werd de situatie voor Henri nog penibeler. Gelukkig kwam er een groep 'jongelui zonder naam', zoals hij hen zelf noemt, voorbij die zijn auto uit de modder duwde. "Ik dank jullie uit heel mijn hart voor zoveel medemenselijkheid."

Henri en zijn auto - AT5

Henri vertelt dat hij met zijn auto vanuit De Pijp aan kwam rijden en op de Maasstraat linksaf sloeg, de Churchill-laan op. Hij dacht dat hij op de rijbaan terecht was gekomen, maar dat bleek al snel niet zo te zijn. "Door de regen was het zicht zo slecht dat ik niet doorhad dat de kruising veel breder was. Ik reed dus op de trambaan die aan het begin nog verhard was. Maar na tachtig meter was dat niet meer zo."

Tram

Henri kwam met zijn auto vast te zitten in het natte gras om de tramrails heen. "Ik zakte gelijk weg met alle vier de wielen. Er was geen beweging meer in te krijgen, omdat de wielen geen enkele grip meer hadden in de modder. Er kwam vervolgens een tram aangereden. Ik stond daar met de auto met volle lichten en knipperlichten aan in de hoop dat de tram me zou zien. Gelukkig stopte de tram op tijd."

De plek waar Henri per ongeluk de trambaan op reed - Google Streetview

Maar daarmee was Henri nog niet uit de problemen, want z'n auto stond nog altijd muurvast. Op dat moment kwam er een groepje van zes tot acht jonge mensen naar hem toe om te vragen of ze hem konden helpen. Toen Henri daar bevestigend op antwoordde begonnen ze te duwen. "Eerst kwam er geen beweging in, maar na een paar pogingen konden ze m'n auto stukje bij beetje achteruit duwen."

Doorweekt

Even later kreeg het groepje hulp van de bestuurder van een busje, die uitstapte om ook te helpen. "Na tien minuten duwen stond de auto weer op de verharding. Het regende nog steeds keihard, iedereen was doorweekt. Ik bedankte hen keer op keer. 'Graag gedaan', zeiden ze. En weg waren ze."

Hoewel Henri de jongeren dus ter plekke al bedankte, wil hij hen nogmaals laten weten hoezeer ze hem hebben geholpen. "Ik wil hen zeggen dat ze dit geweldig hebben gedaan, zonder aan zichzelf te denken. Zoveel hulpvaardigheid onder deze omstandigheden. Waar zie je dat nou nog?"