Start van hoofdcontent

Straten van Amsterdam

nl

Ansje verzamelt verzamelingen: De Straten in de Vrolikstraat

5 december 2023, 18.00 uur · Aangepast 11 december 2023, 12.08 uur · Door AT5

In De Straten van Amsterdam trekt AT5 de stad in op zoek naar bijzondere verhalen van Amsterdammers uit alle hoeken van de stad. Deze week gaan we langs in de Vrolikstraat in Amsterdam Oost.  

Lot is Qigong-lerares. Qigong is een Chinese bewegingsleer van zo'n 5000 jaar oud. Het is gericht op het rustig worden in je lichaam, het ‘werken met energie en helder worden’. “Ik heb dit geleerd van een Duitse vrouw die ineens riep, misschien is dit wat voor je omdat het ook heel goed is voor je gezondheid.” Lot geeft een Qigong les aan Kiki en laat haar de 'Qi'  voelen in haar handen.  

AT5

Tessel produceert documentaires. Maar wat doe je dan precies? "Je bent een spin in het web, je bent overal betrokken, van a tot z". Tessel heeft net een documentaireserie gemaakt over butlers. Voor deze serie heeft ze tien weken lang mensen van over de hele wereld gevolgd die een cursus volgen tot butler in Zuid-Limburg. “Ja, dat vind ik het mooiste aan mijn vak, dat ik in werelden mag duiken die ik zelf niet ken.” 

AT5
Quote

“Ja dat vind ik het mooiste aan mijn vak, dat ik in werelden mag duiken die ik zelf niet ken.”

Tessel

Ansje verzamelt verzamelingen: ze heeft er een stuk of 10: muziekdoosjes, boekenleggers, stenen, tassen en nog veel meer. Ansje neemt vaak spullen mee op haar reizen. “De meeste mensen omringen zich ook in hun huis met al hun spulletjes. Dat is bij mij ook zo.” Een tijdje geleden is Ansje door haar huis gelopen en heeft ze 33 voorwerpen uitgekozen die allemaal een bijzonder verhaal hebben. “Toen ben ik gaan kijken in de numerologie en bleek dat 33 mijn bestemmingsgetal is.” Haar favoriete verzameling zijn de muziekdoosjes. Die doen haar heel erg denken aan haar jeugd.  

AT5
Quote

“Toen ben ik gaan kijken in de numerologie en bleek dat 33 mijn bestemmingsgetal is.”

Ansje

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van de Straten van Amsterdam. We zijn ook op YouTube te vinden en op deze kaart  zie je waar we allemaal zijn geweest!

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen? Mail dan naar [email protected]