Start van hoofdcontent

Noord

nl

17-jarige Amsterdammer aangehouden voor overval op tabakswinkel in Vogelbuurt

15 december 2023, 21.42 uur · Aangepast 16 december 2023, 13.33 uur · Door AT5

De politie heeft vrijdagavond een 17-jarige Amsterdammer aangehouden die verdacht wordt van een overval op een tabakswinkel aan de Sperwerlaan in Noord. "De tweede verdachte is nog niet gepakt", aldus een woordvoerder van de politie. 

Martin Damen

De overval in Noord gebeurde rond 18.30 uur. Twee mannen die op dat moment de winkel binnenlopen bedreigen medewerkers en klanten met een vuurwapen, waarbij één overvaller een greep uit de kassa doet. Niemand raakt gewond.

Het tweetal rent de winkel uit en vlucht in de richting van de Adelaarweg. Agenten zien op de Adelaarsweg een man lopen die voldoet aan het signalement van één van de overvallers. Deze loopt in versnelde pas weg bij het zien van de agenten en wordt na een korte achtervolging op het perron van het metrostation Noorderpark aangehouden.

Gisteren hield de politie kort na de overval twee verdachten aan. De woordvoerder laat weten dat het gaat om één definitieve aanhouding. De Amsterdammer is ingesloten voor nader onderzoek. 

De overval was de derde van de dag in de stad. Eerder werd er vrijdag een woning in Zuidoost overvallen. Aan het begin van de avond gebeurde datzelfde bij een opticien in Zuid.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938