Start van hoofdcontent

Oost

nl

Vermiste 57-jarige man door politie gevonden in IJhaven

23 december 2023, 12.12 uur · Aangepast 23 december 2023, 18.44 uur · Door AT5

In de IJhaven bij de Veemkade heeft de politie vanmiddag het lichaam gevonden van een 57-jarige Amsterdammer. Hij was vrijdagochtend als vermist opgegeven. 

De man was sinds de nacht van donderdag op vrijdag niet meer gezien. Vrijdagochtend startte de politie een zoektocht naar de Amsterdammer, met hulp van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LOTZ). Dat team heeft de afgelopen dagen met honden en een Sonarboot naar de man gezocht.

Dat gebeurde voornamelijk in het water van de IJhaven, omdat de man kort voor zijn verdwijning nog op camerabeelden in het nabijgelegen winkelcentrum Brazilië werd gezien. Na een korte onderbreking ging de zoektocht vannacht door. Volgens een omwonende stonden er daarbij ook agenten met zaklampen langs de kant. 

AT5

Eerder vandaag was het nog onduidelijk of het lichaam inderdaad van de vermiste man was, maar aan het begin van de avond was hij geïdentificeerd. "Uit onderzoek is gebleken dat hij niet door een misdrijf om het leven is gekomen, maar er sprake is van een noodlottig ongeval", laat de politie weten. "De familie van de man is in kennis gesteld van zijn overlijden. We wensen hen en verdere naasten veel sterkte met dit verlies."

Eerder ongeval

In het water van de IJhaven werd in oktober ook het lichaam van de vermiste Sam van Grondelle gevonden. De 29-jarige man raakte vier dagen daarvoor vermist na een avondje stappen. Vermoedelijk viel Van Grondelle door een noodlottig ongeluk in het water.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938