Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Flatbewoners Slotermeerlaan enige tijd op straat door brand in binnentuin

26 december 2023, 10.15 uur · Aangepast 26 december 2023, 15.00 uur · Door AT5

Iets meer dan jaar na de verwoestende brand aan de Slotermeerlaan is er in hetzelfde gebouw opnieuw brand uitgebroken. Dit keer viel de schade mee, al moest een aantal bewoners geëvacueerd worden vanwege de rookontwikkeling. Inmiddels is de brand geblust en mogen de bewoners die korte tijd op straat stonden weer naar binnen.

De brand ontstond bij een set tuinmeubelen die vanochtend rond 6.00 uur vlam vatte. Het is onduidelijk hoe dat gebeurde. De politie laat weten dat er geen aanleiding is om uit te gaan van brandstichting.

Omdat de meubels dicht tegen het gebouw aanstonden, duurde het niet lang voordat één van de ruiten in de gevel sprong. Omdat de rook zich daarna via het trappenhuis naar boven verspreidde, moesten bewoners van de eerste verdieping geëvacueerd worden.

Eerdere brand

In het gebouw aan de Slotermeerlaan brak een jaar geleden ook al brand uit, meerdere woningen raakten toen onbewoonbaar; pas in februari konden de eerste bewoners terugkeren. 

Die brand brak de dag voor kerst uit, nu iets meer dan een jaar geleden dus. "Arme mensen", zegt een overbuurman die thee voor de bewoners is komen brengen. "Gelukkig is het nu minder koud dan vorig jaar, maar je zal maar rechtstreeks uit bed naar buiten moeten."

Een brandweerwoordvoerder laat weten dat de brand snel uit was. Nadat het pand geventileerd kon worden, mochten de bewoners terug naar binnen. Eén bewoner moest door ambulancepersoneel worden gecheckt voor het inademen van rook.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938