Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Vuurwerk naar hulpverleners gegooid, meerdere aanhoudingen

31 december 2023, 23.53 uur · Aangepast 1 januari 2024, 04.08 uur · Door AT5

De Mobiele Eenheid is op oudejaarsavond meerdere keren in actie gekomen. Volgens de politie is er met vuurwerk naar hulpverleners gegooid. 

Een van de acties van de Mobiele Eenheid vond plaats op de Burgemeester van Leeuwenlaan in Slotermeer. Volgens een buurtbewoner zag de straat eruit als 'een oorlogsgebied'. "Ze staan er met honden en stokken. Mijn zoon zit in een steakhouse pizza te eten en hij durft niet eens naar buiten."

Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van 'extreme overlast' door een grotere groep. "We proberen de rust op straat terug te krijgen. Er is ook met vuurwerk gegooid naar collega's."

Er zijn meerdere verdachten opgepakt. Dat gebeurde eerder op de avond in Nieuw-West of West ook al. Een lid van de Mobiele Eenheid sprak van 'onrust' en zei dat er bijvoorbeeld een barricade op de weg gemaakt was. 

Om 00.15 uur werd de brandweer ook opgeroepen voor een brandende vrachtwagen in de straat. Of dat iets met de ongeregeldheden te maken heeft is nog onbekend. Een andere buurtbewoner zei dat het toen wel iets rustiger leek. "Maar nog steeds heftig."

Rond 00.45 uur stonden er nog steeds agenten op linie in de straat. 

Later meer.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938