Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

A4 dicht na brand op vrijplaats Oude Haagseweg

7 januari 2024, 16.25 uur · Aangepast 7 januari 2024, 21.20 uur
Door AT5 · Foto: VLN Nieuws

Op het terrein van kunstenaarscollectief Rijkshemelvaartdienst op de Oude Haagseweg in Nieuw-West is vanmiddag brand uitgebroken in een woonwagen. Door de rookontwikkeling werd het naastgelegen deel van de A4 korte tijd afgesloten. 

De eerste melding van de brand kwam iets na 14.30 uur binnen. De brandweer schaalde op naar middelbrand, wat inhoudt dat er twee tankautospuiten nodig waren om het vuur te blussen.

Dat vuur is inmiddels nagenoeg uit, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Brandweermannen zijn op dit moment nog wel bezig met sloopwerkzaamheden, onder meer om er zeker van te zijn dat er niets meer nasmeult.

Volgens de woordvoerder zaten er 'veel materialen in de woonwagen' die ervoor zorgden dat er bij de brand veel rookontwikkeling was. Door de rook werd het naastgelegen deel van de A4 tijdelijk afgesloten.

Op het terrein op de Oude Haagse weg staan twee gebouwen die vroeger werden gebruikt door de Rijksluchtvaartdienst, in 1989 werden de panden gekraakt door mensen die zich de Rijkshemelvaartsdienst noemen. Zij zitten er vandaag de dag nog steeds.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938