Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tatoeëerder Henk Schiffmacher (71) krijgt Frans Banninck Cocqpenning

9 januari 2024, 20.19 uur · Aangepast 10 januari 2024, 07.57 uur · Door AT5/NH Amsterdam

Henk Schiffmacher heeft de Frans Banninck Cocqpenning gekregen. De 71-jarige tatoeëerder kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Halsema voor zijn werk als tatoeëerder, fotograaf, kunstenaar en verzamelaar, meldt de gemeente. 

Tattoo-artiest Henk Schiffmacher - AT5 Productiehuis

Schiffmacher opende een van de eerste tattooshops van de stad en heeft volgens de gemeente de afgelopen 46 jaar een belangrijk oeuvre tot stand gebracht. Zijn werk is nu een inspiratiebron voor de nieuwe generatie creatievelingen, schrijft de gemeente. 

"Zijn studio maakte snel naam en Nederlandse, maar ook internationale bekendheden wisten de studio te vinden. Schiffmacher droeg met zijn werk en de evenementen die hij organiseerde bij aan de acceptatie en professionalisering van de tattoocultuur in Nederland." 

Basis voor veilige tattoos 

Schiffmacher heeft samen met de GGD de basis gelegd voor gezonde en veilige tattoosessies. Hierdoor werd Amsterdam de eerste stad met wettelijke regels voor tatoeëren. De tatoeëerder ontving hiervoor in 2017 al een koninklijke onderscheiding.

De Frans Banninck Cocqpenning gaat naar mensen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938