Start van hoofdcontent

Sport

nl

De helden van het amateurvoetbal: "Zonder vrijwilligers besta je niet"

20 januari 2024, 08.00 uur
Door Sammie van den Broek · Foto: AT5

In Amsterdam staan elk weekend 45.000 voetballers op het veld en de stad telt maar liefst 58 amateurverenigingen. Desondanks wordt het voortbestaan van veel Amsterdamse amateurclubs bedreigd. Dat komt door een tekort aan vrijwilligers.

Samen met Arie van Ankeren (De Dijk, materiaalman), Henk van der Weele (SV Diemen, voorzitter) en Amsterdamse amateurvoetballegende Hans Bergsma gaan we op zoek naar de oorzaak en de oplossing. Want zonder een nieuwe lichting vrijwilligers die zich inzetten voor de verenigingen, staan de Amsterdamse clubs voor een flinke uitdaging om ook in de toekomst te kunnen blijven voortbestaan.

Brian Benjamin, voorzitter van de sportraad van Amsterdam:

"Ook wij zien een groot probleem rondom het vinden van vrijwilligers bij voetbalclubs. Het gevaar zit vooral in de bestuurlijke functies. Daar zie je de meeste problemen bij de clubs, vooral omdat er tegenwoordig veel meer bij komt kijken om in een bestuur te zitten van een vereniging. Maar om een club goed te laten draaien is een goed bestuur noodzakelijk. Zodra de clubs minder aantrekkelijk worden voor leden, kan dat echt het einde betekenen voor een vereniging."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938