Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

OM: Amstelvener schoot Jamario Schipper (18) dood uit wraak voor sabotage liquidatie

24 januari 2024, 10.21 uur · Aangepast 1 februari 2024, 15.39 uur · Door Jessie Eickhoff

De 18-jarige Jamario Schipper zou zijn vermoord omdat bij de Amstelveense verdachte (23) het vermoeden was ontstaan dat Schipper de liquidatie van een Amsterdammer had gedwarsboomd. Dat stelde het OM gisteren tijdens een tussentijdse zitting in de zaak. 

Inter Visual Studio

Schipper overleed nog dezelfde nacht in het ziekenhuis. Behalve Schipper werd in de avond van 12 oktober vorig jaar op bedrijventerrein Lutkemeer ook een 17-jarige neergeschoten. Hij overleefde het wel.

Het vermoeden van de verdachte dat de liquidatie van de 36-jarige Amsterdammer was gesaboteerd, rees nadat hij naar het buitenland was gevlucht. Die stap zou hij hebben gezet, nadat hij door de politie was gewaarschuwd dat hij zijn leven niet zeker was.

Daarop zou de verdachte op 12 oktober, iets na middernacht, twee tieners uit Amsterdam hebben neergeschoten. Beide zwaargewonde slachtoffers werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar Jamario Schipper diezelfde nacht overleed en de 17-jarige in een coma werd gehouden.

Uit coma ontwaakt

Als de jongen uit zijn coma ontwaakt, herinnert hij zich wat er is gebeurd. Hij verklaarde aan de politie dat de 23-jarige verdachte de tieners met een Land Rover Discovery ophaalde. Op het bedrijventerrein Lutkemeer zou hij de 18-jarige hebben gedwongen om uit te stappen en hem meerdere keren van dichtbij hebben beschoten. Meteen daarna zou de verdachte ook meerdere kogels op het 17-jarige slachtoffer hebben afgevuurd.

Tekst gaat verder onder de foto van de uitgebrande auto.

Auto uitgebrand op parkeerterrein RKSV Roda '23 - VLN Nieuws

De verklaring van het 17-jarige slachtoffer komt overeen met de camerabeelden, telecomgegevens en ANPR-gegevens van de Land Rover Discovery. Deze auto werd een dag later uitgebrand gevonden door de politie bij de voetbalvereniging RKSV Roda '23. De verdachte speelde in zijn jeugd voor deze voetbalvereniging, die op anderhalve kilometer afstand ligt van de woning van de verdachte. 

In een andere zaak worden de 23-jarige verdachte, het 17-jarige slachtoffer en een 20-jarige man uit Amsterdam verdacht van voorbereidingshandelingen op de moord van de 36-jarige Amsterdammer.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938