Start van hoofdcontent

Nieuw-West

nl

Brand op sportcomplex aan Seineweg: oude clubhuis DWS in vlammen op

24 januari 2024, 23.47 uur · Aangepast 25 januari 2024, 12.29 uur · Door AT5

Op sportpark Spieringhorn aan de Seineweg in Nieuw-West is woensdagavond een grote brand uitgebroken. Uit het oude clubhuis van voetbalclub DWS sloegen grote vlammen. Het pand is grotendeels verwoest. Een persoon is overgebracht naar een ziekenhuis wegens rookinhalatie.

Hoe de brand kon ontstaan is nog niet duidelijk. Meerdere mensen laten aan AT5 weten dat er in nabijgelegen wijken een behoorlijke brandlucht hing. "Heeft u last van de rook?", aldus de brandweer op X. "Sluit ramen, deuren en schakel ventilatie uit."

De brandweer kreeg rond 23.00 uur een melding binnen over de brand. Vanwege de omvang van de uitslaande brand werd door de brandweer al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Rond 02.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer is nog wel enige tijd bezig met nablussen.

DWS tijdelijk verhuisd

Het gaat om het voormalige clubhuis van DWS, het gebouw is sinds mei 2022 niet meer door de club als zodanig in gebruik. DWS speelt sindsdien namelijk tijdelijk niet meer op Sportpark Spieringhorn omdat dat sportpark verbouwd wordt. Voor zeker twee jaar is DWS daarom uitgeweken naar Sportpark Sloten. "Evengoed droevig dat dit is gebeurd, het was ook al een tijdje gekraakt", schrijft DWS op X.