Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie zet 10 medewerkers op non-actief vanwege grensoverschrijdende WhatsApp-berichten

1 februari 2024, 20.00 uur · Aangepast 2 februari 2024, 15.55 uur · Door AT5

De politie Amsterdam is een onderzoek gestart naar WhatsApp-groepen met grensoverschrijdende berichten waaraan politiemedewerkers deelnamen. In totaal zijn er negen medewerkers buiten functie gesteld en is een tiende medewerker is geschorst. "Het bestaan van de WhatsApp-groepen kwam naar voren in twee strafrechtelijke onderzoeken", schrijft de politie. 

Pixabay

De ingestelde onderzoeken richten zich op afzonderlijke WhatsApp-groepen waarin 'ernstig grensoverschrijdende en discriminerende berichten werden gedeeld'. "Het betreft verschillende groepen met medewerkers van eenheid Amsterdam en één groep met een medewerker van eenheid Amsterdam, een medewerker van het Politiedienstencentrum en een medewerker van eenheid Rotterdam", aldus de politie.

'Tot op de bodem uitzoeken'

"Belediging, pesterijen en discriminatie hebben geen plaats in onze politieorganisatie en staan haaks op de politie die wij willen en moeten zijn: integer, betrouwbaar, moedig en verbindend", aldus politiechef Frank Paauw van eenheid Amsterdam. "De precieze aard en omvang van de uitingen worden nog verder onderzocht, en op details kan ik niet ingaan vanwege het onderzoek, maar wat ik tot nu toe heb gehoord, neem ik zeer hoog op. Daarom laten we dit tot op de bodem uitzoeken.”

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938