Start van hoofdcontent

Noord

nl

Twee explosies binnen paar uur tijd in portiek in Noord: "Geeft geen veilig gevoel"

7 februari 2024, 12.39 uur · Aangepast 7 februari 2024, 16.38 uur · Door AT5

Bewoners aan de Westerduinenstraat in Noord zijn in een paar uur tijd opgeschikt door twee explosies. Volgens omwonenden zouden beide explosies in dezelfde portiek zijn geweest. De tweede keer brak er ook brand uit, maar die kon snel worden geblust. "Ik heb een hele harde knal gehoord, dit geeft niet een veilig gevoel", vertelt een omwonende aan AT5

De eerste knal was vanochtend rond 05.20 uur in een portiek aan de Westerduinenstraat in Noord. Er raakte niemand gewond, maar meerdere buurtbewoners hoorden een harde knal. Nadat de politie de straat had verlaten, ging er opnieuw een explosief af. Volgens omwonenden zou het om hetzelfde portiek gaan en zou er brand zijn ontstaan. 

Een buurtbewoner vertelt: "Toen ik buiten kwam zag ik een mevrouw op het balkon staan met rookontwikkeling uit de ramen en die was helemaal in paniek. Gelukkig is ze wel gerustgesteld door de buren en daarna heeft de brandweer haar gelukkig weg kunnen halen."

Extra surveillance

 De Amsterdamse fractie van de PvdA reageert op X geschrokken te zijn en pleit voor surveillance en extra cameratoezicht in de buurt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938